Mjeriteljstvo

3d skeniranje 

HandySCAN Black serija

Creafrom skeneri koriste dvije tehnologije. Tehnologija koja se upotrebljava u uređaju GoSCAN je tehnologija plavog svjetla. Naime, razlog korištenja plavog svjetla u postupku projiciranja kodiranog uzorka na površinu mjernog objekta je taj što plava svjetlost ima najkraću valnu duljinu te je vrlo malo zastupljena u okolišu. To ima za posljedicu da je 3D skener mnogo manje osjetljiv na okolišne uvjete te može bez ikakvih problema vršiti postupak digitalizacije na dnevnom svjetlu. Ostali Creaform uređaji koriste tehnologiju laserskih zraka. Korištenje laserskih zraka daje nam mogućnost njihovog podešavanja i u kombinaciji sa optičkim kamerama mogućnost skeniranja različitih površina.

Creafrom HandySCAN skener spada u porodicu aktivnih projekcijskih digitalizatora oblika. Creafrom HandySCAN razvijen je 2014. godine, revitaliziran 2019. godine te je od tada popularan na tržištu. Potrebe industrije su zaslužnije za razvoj VXelements softwera koji se koristi za rad svih Creaform skenera. Među industrijama svakako prednjači automobilska industrija gdje su se uvelike povećali zahtijevi za brzinom digitalizacije te količinom informacija. Sustavi su bili korišteni da bi se dobila forma automobila i raznih dijelova u obliku oblaka točaka te su se potom tehnikama povratnog inženjerstva razvijali potrebni CAD modeli. Razvojem samih računala i brzine digitalizacije princip oblaka točaka se izbacuje te se prelazi na automatizirano trianguliranje površina.

Specifikacije

  • Ručni laserski 3D skener: Prenosivi uređaj za precizno snimanje mjernih podataka u realnom vremenu.
  • Visoka preciznost: Točnost (prema VDI/VDE 2634 dio 3) do 0.025mm. Certificirana preciznost sa Limited izdanjem na do 0.012 mm – čineći ga jednim od najpreciznijih skenera na tržištu.
  • Brzina mjerenja: do 1,300,000 mjerenja u sekundi.
  • Rezolucija: Do 0.100 mm.
  • Izvor svjetlosti: 11 plavih laserskih zraka + 1 dodatna linija za teško dostupna mjesta.
  • Radni raspon: 0.05 – 4 metra (optimalna udaljenost skeniranja je 300 mm).

Creaform HandySCAN 3D ™ je ručni skener nove generacije koji je u potpunosti optimiziran kako bi odgovorio na zahtjeve brzorastućeg tržišta. Karakteristike koje ga u potpunosti opisuju su TRUaccuracy™, TRUportability™, TRUsimplicity™. Točnost od 0,025 mm i rezolucija od 0,025 skenirane površine svrstava ga u skenere visokih performansi. Bez potrebe za fiksnim skeniranje gdje nam Creafrom skeneri daju mogućnost pomicanja skenera i objekta za vrijeme samog skeniranja. Samopozicioniranje u prostoru omogućeno je triangulacijom koje nam u stvarnom vremenu određuje relativnu poziciju. Uređaj se koristi bez dodatnih sustava za pozicioniranje (mjernih ruku, optičkih trekera ili fiksatora). Njegova težina od 0,94 kg i veličina prilagođeni su svakodnevnom korištenju na raznim lokacijama. Prikaz skeniranog objekta prikazuje se u stvarnom vremenu te time prikazuje što je učinjeno i što još treba učiniti.

Želite saznati više Skenerima?
Javite nam se!